Handelsbetingelser

Baggrund

Protema ApS er en dansk virksomhed [cvr-nr. 39911825], som tilbyder rengøringsmaskiner – samt rådgivning og vejledning i forbindelse med køb og anvendelse af samme – til erhvervskunder. Der er intet salg til private. Kunden skal således have et gyldigt CVR-nummer for at handle med Protema.

Protema udvælger og tilbyder de bedste produkter fra de bedste producenter til forskellige rengøringsformål. Der er ingen producenter, der er verdensmestre til at udvikle og producere de bedste maskiner inden for alle produktgrupper, hvilket er årsagen til, at Protema arbejder med produkter fra flere forskellige leverandører.

Protema tilbyder normalt kun varer, som enten er på eget lager eller på en partners lager, hvorfor leveringstiden normalt er meget kort, typisk 2-4 hverdage.

 

Priser

Det er Protemas “mission” at levere de bedste varer til lavest mulige priser for kunderne. Derfor arbejder Protema selv med en meget lav omkostningsstruktur, så fortjenesten på varerne ikke behøver at være høj for at dække omkostningerne internt.

Man kan måske (?) finde nogle specifikke varer billigere andre steder, og Protema vil/kan ikke arbejde med prisgarantier. Kunden kan dog altid henvende sig for at spørge til særlige priser på produkter (både de annoncerede og andre muligheder), anvendelse, , styktal, etc.

 

Køb

Som kunde køber du ved at afgive en bindende ordre på Protema.dk (find vare på internetsiden + læg i ”kurv” + udfyld kundeinformation + tryk ”afgiv ordre”), eller du kan lave en telefonisk aftale omkring varerne. I begge tilfælde modtager du en ordrebekræftelse på e-mail på de aftalte varer og de tilhørende priser. Senest 24 timer efter modtagelse af ordrebekræftelsen opfattes denne som accepteret, og Protema effektuerer ordren. Normalt påbegyndes leverancen dog tidligere, så kunden bedes reagere hurtigst muligt, hvis informationen på ordrebekræftelsen ikke svarer til det forventede.

Hvis kunden ønsker at se eller prøve en maskine, så er der også mulighed for at arrangere en ”demo” hos kunden eller hos Protema i 3660 Stenløse. Dette aftales individuelt.

 

Betaling

Normalt udstedes og sendes faktura via e-mail til kunden i forbindelse med, at leveranceopgaven påbegyndes, og betalingsbetingelserne er 14 dage netto fra faktureringsdatoen.

Protema forbeholder sig ret til at kræve betaling inden leverance, hvis der er usikkerhed omkring kundens betalingsevne. Normalt vil der i så fald tilbydes en præmie for kunden i form af en dekort på regningens størrelse på 1 eller 2%. Denne procedure er for at undgå, at der bruges tid og penge til at inddrive penge fra dårlige betalere: Protema arbejder med lave avancer for at tilbyde maskiner til lave priser, og dette kan kun lade sig gøre, hvis forretningen kører uden problemer med dårlige betalere.

Betaling foregår med overførsel til Protemas konto i JYSKE BANK:

Regnr.: 7016

Kontonr.: 1019024

 

Levering

Protema anvender forskellige, professionelle fragtfirmaer til at fortage den endelige levering, og i nogle tilfælde leverer Protema selv til kunden. Normalt modtager kunden sine varer inden for 2-4 arbejdsdage fra bestilling. Hvis det haster meget, så bør dette aftales telefonisk.

Bemærk, at der altid er usikkerheder i forbindelse med transport; der kan være forglemmelser eller fejl hos et fragtfirma, vind/vejr/teknik kan drille.

Hvis en ordre indeholder varer, som Protema ikke kan levere inden for 5 hverdage, bliver kunden kontaktet for at finde en løsning på leveringen.

Omkostningerne til levering fremgår af ordrebekræftelsen og faktureres kunden – medmindre andet fremgår eller er aftalt.

 

Leasing

Alle køb med en samlet ordreværdi af over 15.000 kr. kan tilbydes på en leasingaftale. Klik på ”leasing” i menuen på protema.dk for at læse om denne finansieringsordning.

 

Returret

Nej, Protema handler kun med virksomheder, og som udgangspunkt (!) er der ingen returret på varer handlet mellem to erhvervsdrivende – således også hos Protema. I praksis er vi dog noget fleksible, og vi har foreløbig altid fundet en løsning, hvis en kunde fx har købt en våd/tørsuger, men i virkeligheden havde mest brug for en tørsuger til finstøv, eller når en kunde har taget en vådsuger i brug, men ønsker en kraftigere model. Altså, vi finder nok ud af at løse problemet, hvis kunden er med på at betale omkostninger og eventuel værdiforringelse som følge af brug af en maskine, der ønskes byttet, men formelt er der ingen returret, og kunden kan ikke som ved forbrugskøb (private) bestille en stak maskiner og sende de uønskede retur igen med henblik på fuld kreditering.

 

Garanti

Protema yder 18 måneders garanti på rengøringsmaskinerne. Det betyder, at Protema udbedrer fejl og defekter på en maskine uden udgifter for kunden i denne periode. Garantien bortfalder efter garantiperiodens udløb, og/eller hvis produktet har været anvendt forkert, har været udsat for særlig (uheldig) påvirkning eller ikke er blevet kontrolleret for nødvendige funktioner. For højtryksrensere gælder det fx, at en pumpe ikke kan tåle at køre uden vand, så hvis man ikke tænder for vandet og lader pumpen køre, så vil man ødelægge pumpen. Garantien dækker ikke i dette tilfælde. Pumpen skal have olie, og hvis højtryksrenseren anvendes uden olie, så vil pumpen løbe varm, og dette kan skade pumpens ”ædlere dele.” Heller ikke i dette tilfælde dækker garantien.

 

Glæde og begejstring

Rengøring er ikke det sjoveste arbejde, men der er et aspekt, som mange kan finde glæde i: At der er en markant forskel på, hvordan et sted/en ting ser ud før henholdsvis efter rengøring.

Protema drives af mennesker, der bliver ved med at blive begejstret over, hvordan man kan gøre rigtig rent og se resultatet eller måle det: Når man bruger en hedvandsrenser og ser, hvor let smuds og organisk materiale kan fjernes fra beskidte overflader uden brug af kemikalier, så kan det faktisk være en god oplevelse. På samme måde er det interessant at kunne måle, at koncentrationen af mikropartikler i et rum reduceres efter støvsugning med en støvsuger, som har (flere) gode filtre, og dermed faktisk fungerer som luftrenser. Man slipper på den måde for den kedelige effekt af at støvsuge med en dårlig støvsuger; at der nogle gange kun går få timer, inden der er lidt støvet igen, fordi støvsugeren bare har hvirvlet finstøv op (eller sendt det igennem pose+maskine), og så lander det lige så stille i tiden efter støvsugningen. Og man slipper for at kunne lugte støvsugeren, hvilket faktisk kan gøre oplevelsen af rengøring ret træls.

Måske kan du også finde noget glæde ved at arbejde med de maskiner, som vi tilbyder til professionelle, fordi de netop er lavet til disse formål. Og den glæde er inkluderet i prisen – ganske som rådgivning inden dit køb og i forbindelse med anvendelsen efterfølgende.