Kunder/brancher

Auto / Transport / Logistik: Vi har olierester på værksteder, beskidte containere og lastbiler, der skal vaskes. Gulvvaskeren skal have høj sugeevne og måske skal sugelæberne være olieresistente for at de ikke bliver opløst af olien. Hvis der skal vaskes biler, lastbiler, maskiner, containere, etc, så bruger de fleste en højtryksrenser, og nogle gange skal der sæbe og kemikalier til. Andre gange kan vi nøjes med at bruge en hedvandsrenser, fordi rengøringseffekten er så meget højere med varmt vand (fx 60-80 grader) end med det kolde vand fra hanen.

      

 

Fødevareindustri / farmaceutiske virksomheder / klinikker: Fælles for disse omgivelser er, at vi ikke bare skal have fjernet det værste snavs, så der bliver pænt. Her skal der være rigtig rent, og kunsten er at få støv og skidt samlet, så det ikke ender andre steder i omgivelserne med spredning af kemikalier, svampesporer, bakterier og vira som resultat. Løsningen kan være støvsugere med H-klasse filtre (evt. godkendt efter ISO5-standarder) på udblæsningsluften, anvendelse af antibakteriel plast, stål, etc. På disse maskiner er der nogle snedige detaljer: Udblæsningsluften kommer ikke ud af et lille “hul”, men den spredes rundt om maskinen gennem store filtre med maskinens diameter, så hastigheden på luften reduceres, og der ikke skabes turbulens i omgivelserne. Vi vil gerne undgå, at skidt og støv hvirvles op og giver risiko for ukontrolleret spredning. Sundhed og sikkerhed er i højsædet – for medarbejderne og for patienter/kunder til produkterne.

      

 

Fremstilling / ATEX-miljøer: Uanset om man arbejder i plast, metal, træ eller organiske materiale, er der ofte støv, spåner og rester, der skal suges væk. Nogle steder er der støv, som er brandfarligt og udvikler sig eksplosivt i tilfælde af antændning. Disse miljøer hedder “Ex” eller ATEX (fra fransk: ATmosphere EXplosive), og her skal (!) man anvende fx støvsugere, der er godkendt til netop dette formål. Sugerne bliver ikke varme indeni, luften med restpartikler passerer ikke direkte gennem sugerens motor, og der er en elektronisk anordning, som forsinker start (og sluk) på motoren en lille smule (“soft start”), så der ikke kommer høj strømstyrke eller gnist – o.m.a. Mel, sukkerstøv og støv efter slibning af fx aluminium kan give en eksplosion, hvis der kommer en gnist. Vidste du det?

      

 

Landbrug: Landbrugsmaskiner og materiel skal vaskes, stalden skal gøres ren med skyl med koldt eller varmt vand, og her vil de fleste foretrække stor vandmængde frem for enormt højt tryk. Der skal suges og fejes i laden og kornsiloen. Kvalitet og holdbarhed under barske forhold er vigtige for maskiner til den slags anvendelse. Tid er penge, og en defekt maskine forsinker mange andre aktiviteter. Vi undgår det med de bedste maskiner, som er lavet til høj performance i laaaaang tid.